Behöver du du anlita en fastighetsjurist?

Fastighetsjuridik omfattar många frågor inom lagen. En fastighetsjurist kan till exempel behövas när du vill vara säker på att du betalar rätt hyra för din företagslokal eller om du hyr ut en bostad som du äger och behöver hjälp med att skriva ett kontrakt.

En fastighetsjurist hjälper till med frågor inom fastighetsjuridik och fastighetsrätt, något som är ett mycket brett område inom lagen. Både privatpersoner och företag kan behöva hjälp med frågor inom fastighetsjuridik. För privatpersoner kan det handla om handel med fastigheter bostads- och hyresrätt, tomträtt, arrenderätt eller tomträtt. Många anlitar en fastighetsjurist för frågor om nyttjanderätt, servitut, entreprenadrätt, plan- och byggjuridik och miljörätt. Även bolagsrätt och föreningsrätt är områden som gränsar till fastighetsrätt och kan därför påverka vissa ärenden inom fastighetsjuridik. Ibland kan juridiska frågor vara komplicerade inom detta område och då är en fastighetsbyrå som har erfarenhet inom fastighetsjurist bra.

Anlita fastighetsjurist vid frågor

Om du är en företagare så är det viktigt att du betalar rätt hyra, särskilt om din lokal ligger i ett attraktivt område. En fastighetsjurist kan hjälpa dig att få en vettig hyra med rätt kalkylerade driftskostnader, kontinuerligt underhåll och korrekta avtal. Andra frågor som rör hyresrätter handlar om andrahandsuthyrning, till exempel om du behöver reglera en hyra som varit oskäligt hög eller om en hyresrätt behövs besiktas i samband med andrahandsuthyrning eller när du som ny hyresrätt tar över bostaden. Du äger en bostad som du hyr ut i andrahand täcks av reglerna i lagen om uthyrning av egen bostad, en fastighetsjurist kan hjälpa till med att göra ett kontrakt så att det inte blir problem med din hyresgäst.

Besök denna fastighetsjurist för information.

Plan- och byggjuridik, tomträtt och entreprenadrätt

Är du säker på var tomtgränser går eller är du i dispyt med en granne? Om du äger en fastighet så kan det ibland behövas en fastighetsjurist som hjälper dig att reda ut var din fastighet börjar och slutar. Om din fastighet ska genomgå en renovering eller om markarbete ska genomföras är det bra med en fastighetsjurist som ser till att alla regler följs gällande byggjuridik, planjuridik eller entreprenadrätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *