Vad kostar hemstädning via städfirma i Göteborg?

Vad kostar det att få hemmet städat två gånger per månad? Det beror självklart på ett flertal faktorer så som husets storlek och omfattning av städningen. Genom att utgå från vad en städfirma i Göteborg tar för dessa tjänster kan vissa riktlinjer ses.

Pris per timme

Det är vanligt att en städfirma i stil med sverigeco.se tar betalt per timme. Det kan exempelvis vara 175 kronor eller 250 kronor. Förväntas städuppdraget ta två timmar av två städare kan det därmed kosta 700 kronor till 1000 kronor. Detta är efter RUT.

Hur ofta ska städning ske?

Önskas hemstädning en gång i veckan, varannan vecka eller bara en gång i månaden? Detta påverkar både totala kostnaden samt hur lång tid som städningen beräknas ta per gång. Sker det städning en gång i veckan behöver självklart mindre tid läggas än om det sker en gång per månad.

Exempel:
En familj får hjälp två gånger i månaden. Vid dessa tillfällen kommer två städare och är i hemmet i fyra timmar. Företaget tar 250 kronor i timmen. Det innebär:

 • 8 timmar per gång
 • 16 timmar per månad
 • 16*250 = 4000 kronor

Pris per kvadratmeter

Det finns företag som tar betalt per timme – andra som tar betalt per kvadratmeter. Skillnaden är egentligen inte så stor eftersom företagen beräknas arbetstid utifrån yta. Men det kan vara lite svårt för kunden att jämföra dessa olika alternativ.

Vilken städfirma i Göteborg är billigast? Den som tar 175 kronor per timme eller den som erbjuder städning för 2000 kronor om hemmet är på 45 kvadratmeter…

Dyrare under vissa dagar

Går det att anlita en städfirma i Göteborg på helger eller sena kvällar? Ja, men utbudet blir betydligt mindre. En del företag har specialiserat sig på att vara extremt flexibla gällande arbetstider. Men det innebär även att kunden kommer att få betala mer.

Personal som utför arbete på sena kvällar, nätter eller helger förväntas få Ob-tillägg vilket är något som kunden behöver betala för. Lite dyrare – men lite mer flexibelt.

Jämför pris på städfirma i Göteborg

Som visas ovan är det inte helt enkelt att säga vad det kostar att anlita en städfirma i Göteborg. Det beror både på hur de beräknar priset, uppdragets omfattning samt hur ofta det ska ske. Dessutom är det generellt något dyrare i Göteborg än i mindre städer. Enklaste är helt enkelt att be om offert från flera städföretag för att få en tydlig prisbild.

Om Guldexperten – Köper och säljer guld i Malmö

Lär dig mer om företaget Guldexperten i Malmö, ett företag som primärt köper och säljer guld i olika former.

 • Hur länge har företaget funnits?
 • Vilken verksamhet bedrivs?
 • Köpa i butik eller online?

Hur länge har företaget funnits?

Företaget grundades 2012 och har sedan start drivits som ett familjeföretag. De som driver företaget har tillsammans en mycket lång erfarenhet av branschen. På hemsidan anges att företagarna har ”mer än 30 års erfarenhet”. Vid behov av guld i Malmö är detta en etablerad butik.

Vilken verksamhet bedrivs?

Företagets verksamhet kan delas in i tre kategorier:

Guldsmed

Önskas reparation eller förändring av ett smycke? Då ska en guldsmed kontaktas. Dessa kan även skapa nya smycken helt utifrån kundens unika behov.

Köp och försäljning av ädelmetaller

Företaget köper både tackor, smycken och andra föremål. De värderar på plats och erbjuder även prisgaranti. I korthet innebär det att de kommer matcha konkurrenters priser om det visar sig erbjuda bättre pris vid försäljning.

Smycken

Utbudet är stort av olika slags smycken.

Köpa guld i butik i Malmö – Eller online

Företaget genomför handel med guld både via deras butik i Malmö samt via flera alternativ online.

 • Butik i Malmö
  Företagets butik ligger på Östra Förstadsgatan 35 A i Malmö. Butikens öppettider kan ses online samt på en skylt vid ingången. I butiken sker både köp och försäljning av föremål i guld. Vid köp värderas föremålen primärt utifrån vikt och karat utifrån att det sedan kan smältas ner. Men är det finare föremål kan dessa även värderas som smycke och därmed till ett högre pris.
 • Online – Via guldpåse
  Det andra alternativet är att beställa en guldpåse. Detta sker gratis via hemsidan. Den speciella påsen skickas till beställaren varpå värdeföremål kan placeras i den inför att den sänds åter. Det är ett rekommenderat brev som även är helt försäkrat under postgången. När Guldexperten tar emot brevet kommer de göra en värdering av dess innehåll och kontakta den som skickat påsen med ett prisförslag. Om detta godkänns kommer de betala pengar till anmält bankkonto och därmed är försäljningen klar.
 • Online – Via Tradera
  Företaget har även en företagsbutik på auktionssidan Tradera. Där säljs både guld i tacka samt i smycken. Generellt sker försäljningen med fast pris så trots att Tradera är en auktionssida så sker handeln till angivet pris.

Bra och billigt mobilt bredband

För att undersöka vilket som är det bästa mobila bredbandet finns vissa faktorer att ta i beaktande innan man slår till för köp. Det finns en mängd olika operatörer som kan bidra till bra uppkoppling och obegränsad mängd data, men det beror också på vad för specifika behov man har. Att hitta ett bra och billigt mobilt bredband är en utmaning. De flesta vill hitta ett mobilt bredband som ger bra täckning, rätt mängd surf till ett förmånligt pris. För vissa är det till exempel viktigt att kunna använda sitt mobila bredband utomlands. Om man är student eller pensionär kan man ofta bli erbjuden bättre pris och mer mängd surf och även få unika erbjudanden.

Täckningskarta och surf för billigt mobilt bredband

De flesta vill kunna ha tillgång till bra uppkoppling oberoende var man rör sig. Om man är hemma, i skolan, i skogen eller i stugan är uppkoppling viktigt. De flesta operatörer idag erbjuder snabb 4G uppkoppling, speciellt i större städer och orter. Om man är intresserad av 5G nät kan det vara bra att kika vilka operatörer som erbjuder nätet och vilka områden som det fungerar. Beroende på var i Sverige man bor eller vill kunna använda sitt mobila bredband kan täckningen variera. I södra Sverige har operatörer maximal täckning, medan i norra Sverige kan man behöva kika på operatörers täckningskarta för att vara säker på att mottagningen är bra. Många dotterbolag samarbetar med större operatörer och går under deras nät, Halebop exempelvis opererar under Telias nät. Vill man kunna surfa i sin husbil eller sommarstuga kan det också vara smart att skaffa en antenn för att förbättra mottagningen.

Mobilt bredband med abonnemang eller kontantkort

Idag bestämmer sig de flesta för abonnemang som man betalar månadsvis vilket också ger en bestämd mängd surf. Beroende på hur mycket data och hur snabb hastighet man vill ha varierar priset per månad, dock brukar man kunna köpa till extra surf om det är så att man använder upp all data. Med ett kontantkort köper man bestämd mängd surf och det innebär att man inte binder upp sig, kontantkort kan ofta införskaffas i matbutiker eller kiosker.

Fördelar med abonnemang

 • Om du surfar mycket
 • Samma pris varje månad
 • Billig surf och gratis sms och samtal

Fördelar med kontantkort

 • Välja mellan olika paket
 • Ingen bindningstid
 • Bra för den med tajt budget

Så fungerar Din Djurförsäkring

Din Djurförsäkring är en webbsida som jämför djurförsäkringar och försäkringsbolag i Sverige. Detta genom att ”ge djurägare en så bra översikt som möjligt” inom detta utbud. Sidan är uppbyggd av tre ”grundstenar”.

 • Recensioner av försäkringsbolag och deras utbud
 • Blogginlägg med tips och nyheter
 • Fördjupade artiklar om olika djurförsäkringar

Jämför hundförsäkring via Din Djurförsäkring

Som hundägare är det viktigt att tidigt försäkra sin hund. Många väljer att jämföra olika alternativ redan innan valpen är hämtad för att sedan kunna lägga all tid på att ta hand om den nya familjemedlemmen. En väg att läsa och jämföra är just via Din Djurförsäkring.

På webbplatsens sida om hundförsäkringar presenteras först ett stort antal försäkringsbolag med tre unika fördelar, exempelpris samt länkar till bolaget samt en fördjupad recension av bolaget samt dess olika försäkringsalternativ.

Här är det viktigt att komma ihåg att exempelpris just bara är ett exempel. Premien kommer exempelvis avgöras av:

 • Hundras
 • Nivå på självrisk
 • Hane eller tik
 • Ålder
 • Valt veterinärsvårdsbelopp

Genom att läsa de olika recensionerna på Din Djurförsäkring kan en bred bild skapas av vad de olika försäkringsbolagen erbjuder. Men framförallt handlar det om att bilda sig själv en uppfattning om vilka försäkringsdelar som väger tyngst och vilket ekonomiskt skydd som går att få.

Se sammanfattad information

Vid de kortare sammanfattningarna av försäkringsbolagen, på webbplatsens startsida, går det att klicka på ”Mer info”. Då kommer en sammanfattad information att visas kring bolaget och dess försäkring. Detta i ett format som gör det enkelt att jämföra dem mot varandra. Det krävs däremot att man som besökare vet vad de olika begreppen betyder för att en rättvis jämförelse ska kunna ske. De flesta av begreppen förklaras längst ner på startsidan på Din Djurförsäkring. Detta som exempelvis:

 • Maxersättning – Total ersättning som kan ges under ett försäkringsår
 • Karenstid – Tid från att försäkringen tecknats till att den kan utnyttjas
 • Självrisk – Den kostnad, vid veterinärvård, som djurägaren betalar själv
 • Period – Självriskperiod är det tidsspann som maximalt en självrisk betalas inom
 • Rabatt – Många bolag ger rabatt om mer än ett djur försäkras
 • Medicin – Försäkringen ger ersättning för mediciner som ordineras av veterinär
 • Livförsäkring – Ersätter marknadsvärdet på djuret om det avlider alternativt att en veterinär anser att avlivning är den bästa lösningen utifrån att djuret kommer att lida på grund av sjukdom eller skada.

Därför bör distansarbetare hyra kontor i Stockholm

Arbetar du på distans men har tröttnat på att sitta ensam i ditt hemmakontor? Eller har du kanske inte ens inrett ett separat kontor i din bostad utan jobbar från köket eller vardagsrummet? Som distansarbetare i huvudstaden bör du verkligen överväga att hyra ett kontor i Stockholm. Fortsätt att läsa så ska vi berätta varför!

Ett bra alternativ till att arbeta hemifrån

Att hyra ett kontor i Stockholm är för många ett bra alternativ till att arbeta hemifrån. Det finns såklart många kontorsytor att välja mellan i vår huvudstad. Därför är sannolikheten låg att du inte skulle ha tillgång till någon av dessa i din omedelbara närhet. Att arbeta från ett riktigt kontor är också ett bra sätt att skapa en rutin och stabilitet, vilket är särskilt viktigt om du har en tendens att prokrastinera.

Idag finns det många digitala nomader, frilansare och andra distansarbetare i vårt land. För dessa kan det ofta vara alltför kostsamt att hyra en helt egen kontorslokal. Därför är den gyllene medelvägen att hyra in sig på en kontorsplats som delas med andra. Som du säkert förstår finns det mängder av fördelar med att göra detta!

Därför bör du hyra in dig på ett kontor i Stockholm

Dessa är bara några av de många fördelar som det för med sig att hyra en plats på ett kontor i Stockholm:

 • Du träffar andra spännande yrkespersoner. Till skillnad från när du arbetar hemifrån kan du här få möjlighet att träffa andra personer i en liknande situation som din. Även dessa är i många fall att betrakta som distansarbetare. De har också många olika sorters yrken och talanger. Men allesammans har alltså ändå mycket gemensamt och kan tjäna på att mötas under ett och samma tak!
 • En delad kontorsyta är mer inspirerande. När du delar kontorsyta med andra blir din arbetsplats så mycket mer inspirerande. Ett vanligt kontor är som bekant ofta grått och trist. Men föreställ dig att få dela ett kontor med andra spännande, kreativa personer!
 • Delade kontorsutrymmen visar att frilansandet är okej. Vi genomgår en digital revolution där allt fler väljer att frilansa eller arbeta på distans. Detta är något som många tidigare har sett ner på. Men det är på något sätt mer okej att arbeta i ett delat kontorsutrymme än att sitta hemma i pyjamasen och jobba!

Att komma överens i en vårdnadstvist

Att hamna i en situation som rör vårdnadstvist är aldrig rolig. Det handlar om att göra vad som är bäst för barnet och hitta en bra långsiktig lösning. Om vårdnadshavare eller föräldrar som har barn under 18 år väljer att separera måste man komma överens om vårdnad, umgänge och var barnet ska bo. Om man inte kan enas om barnets vårdnad kan man få hjälp av kommunen och även genom ett beslut från tingsrätten. Innan man väljer att ta tvisten till tingsrätt är det bra att försöka komma överens med hjälp av kommunen först. Med familjerätten kan man få svar på frågor och försöka komma fram till ett beslut. Om man vill gå vidare till domstol behövs ett informationssamtal via kommunen innan tvisten kan fortskrida.

När ett avtal skrivs via familjerätten är det juridiskt bindande och barnets välmående kommer främst att vara i fokus, barnet har alltid rätt att umgås med båda vårdnadshavare eller föräldrar men det finns också undantag. När man skrivit avtalet med familjerätten skickar man in kontraktet till socialnämnden för att godkänna avtalet, när det godkänns blir det juridiskt bindande.

Rätt till vårdnad

Beroende på om föräldrarna är gifta eller inte finns det vissa regler som bestämmer vem som har rätt till vårdnaden. Om barnens föräldrar är gifta får de gemensam vårdad och har båda ansvar för barnet. Medan om föräldrarna inte är gifta är det mamman som får första vårdnad om barnet.

Bra att känna till:

 • Domstolen vill alltid försöka hitta en lösning där föräldrar har gemensam vårdnad
 • Vid vårdnadstvist vill domstolen hitta den bästa lösningen för barnet
 • Domstolen tar barnets vilja i beaktande och väger tyngre ju äldre barnet är men är inte avgörande för beslut
 • Desto mindre konflikt mellan föräldrarna desto högre chans till gemensam vårdnad

Rådgivning för långsiktig lösning i en vårdnadstvist

Genom rådgivning från advokat kan man hitta samförstånd mellan vårdnadshavare på ett professionellt och engagerat sätt. Om en tvist uppstår kan en lösning vara att ta hjälp av advokater eller Juristbyrå som kan reda ut tvisten och skapa en hållbar lösning. Genom att anlita en Juristbyrå kan man få hjälp av kunniga advokater med erfarenhet av vårdnadstvister som genom sitt arbete kan komma fram till vad som är bäst för barnet.

Så kan du arbeta som bemanningssjuksköterska

Att vara sjuksköterska är ett viktigt yrke, inte minst med allt som händer omkring i vårt samhälle. Men det är också viktigt att du som anställd blir väl omhändertagen för att du ska orka ta hand om personer som är i behov av din hjälp. Genom att vara anställd som bemanningssjuksköterska kan du får en rad fördelar som kan hjälpa dig med att må väl i ditt yrke.

Du kan läsa mer om dessa fördelar nedan. Först ska vi dock gå in på vad du skulle göra till vardags och hur det fungerar med att jobba på ett bemanningsföretag.

Du behöver generellt ingen erfarenhet av att arbeta som just bemanningssjuksköterska. Du ska givetvis vara utbildad sjuksköterska. Du bör också ha viss erfarenhet för att klara av att gå rakt in i en verksamhet som är i behov av din kunskap och kompetens. Du kan välja med att arbeta på olika avdelningar såsom geriatrik och infektion. Är du dessutom specialistutbildad är det en stor fördel.

Därför bör du arbeta som en bemanningssjuksköterska

Det finns många fördelar med att välja denna väg i karriären, bland annat dessa:

 • Flexibilitet
  Genom att vara anställd via ett bemanningsföretag får du en större flexibilitet om vart och när du vill arbeta. Du får därmed en friare arbetssituation och du kan själv styra över din tid på ett sätt som är svårt om du är anställd på ett och samma ställe. Du kan själv välja vart du vill arbeta i Sverige eller varför inte variera sig? Det kan vara skönt att ha nära till jobbet men det kan också vara spännande och utmanande att jobba långt hemifrån.
 • Trygghet
  Att arbeta som bemanningssjuksköterska kanske kan upplevas som en otrygg anställning men så är inte fallet. Du är till exempel ansluten till kollektivavtal.
 • Marknadsmässig lön
  Lönen är en bidragande faktor till att en del väljer att vara anställd hos ett bemanningsföretag. Och det är inte så konstigt. Vi ska alla kunna leva på vår lön och gärna ha lite över när alla räkningarna är betalda. Dessutom bör ett så viktigt arbete som sjuksköterska ha en marknadsmässig och konkurrenskraftig lön.

Relining besiktning i Lund kvalitetssäkrar arbetet

När du som fastighetsägare kallar in en entreprenör för att utföra ett underhållsarbete vill du såklart försäkra dig om att allt går rätt tillväga. Därför bör du ta för vana att ta in en expert på relining-besiktning i Lund när en stamrenovering har skett i din fastighet. För även om relning är en väldigt effektiv och användbar metod för detta är det viktigt att den görs korrekt. Därför bör du ta hjälp av en godkänd besiktningsman för relinade rör!

Detta arbete behöver inte nödvändigtvis vara begränsat till Lund och det direkta närområdet. Dessa konsulter arbetar istället över hela landet och kan därmed vara behjälpliga även på andra orter. Detta möjliggörs bland annat av att de ibland har till uppgift att besiktiga filmer som har tagits fram av en entreprenör. Då detta arbete kan skötas på distans utan att konsulterna är på plats är de platsoberoende i sitt arbete.

Därför bör du ta hjälp av en expert på relining besiktning i Lund

Vid en relining besiktning i Lund görs en besiktning av en entreprenad där stamrenoveringen har skett genom relining (rörinfodring). Syftet med en sådan besiktning är helt enkelt att säkerställa att arbetet har utförts på ett korrekt sätt och att rörsystemet är tätt.

De företag som ägnar sig åt denna sorts besiktningar är verkligen experter på det de gör! De arbetar som konsulter på daglig basis med reliningprojekt av olika slag. Därför finns det många fördelar med att anlita dem redan i ett tidigt stadie. De kan då agera projektledare och vara delaktiga i planeringen av projektet redan från början.

Det är nämligen viktigt att man börjar i rätt ände vid ett sådant här projekt. De konsulter som sysslar med relining besiktning har till uppgift att:

 • Säkerställa att arbetet följs upp löpande
 • Det pågående arbetet löpande kontrolleras
 • Gå igenom dokumentation och kontroll
 • Dokumentera alla ledningar på film med spårbarhet
 • Som tredje part granska och inspektera egenkontroller och filmer

Detta görs för att säkerställa att utförandet är korrekt och att kvaliteten på det utförda arbetet är hög. Därför bör du aldrig tvivla på att ta hjälp av dessa konsulter när det vankas relining i din fastighet!

Jämför elbolag online utifrån…

Eftersom nästan alla elbolag har hemsidor med tydlig information om deras avtal är det mycket lätt att jämföra elbolag online. Men vad ska jämföras?

100 % naturlig el

Miljöaspekten blir allt mer viktigt i samhället. Det är något som genomsyrar företagens verksamhet samtidigt som allt fler människor ställer krav. Efterfrågan på helt ”naturlig” el ökar vilket även ses i utbudet hos elbolagen. En del erbjuder enbart 100 % grön el, andra låter kunden välja. Det är däremot extremt ovanligt att inte kunden erbjuds grön el.

Ursprung

Miljömärkt, eller Grön El, kan produceras över hela världen. Det handlar enbart om att elen produceras av förnybara energikällor och inte fossila bränslen. Men det innebär även att Grön el som köps i Sverige kan komma från Danmark eller Tyskland. För de som vill gynna svensk ekonomi, infrastruktur och hålla nere transporterna är svensk el att föredra. Det går att hitta elbolag online som erbjuder enbart 100 % förnybar el – 100 % via svenska producenter.

Energifaktura

Under lång tid har elkunder fått två fakturor, en för elen och en för elnätet. De som haft flera anläggningar har kunnat fått två fakturor per anläggning. Detta är något som börjar bli bättre. Flera elbolag väljer nämligen samlingsfaktura eller energifaktura. Det är olika begrepp för samma sak – en faktura som presenterar samtliga kostnader. En lösning som gör det betydligt enklare för kunden att få överblick över elkostnaderna.

Kundtjänst

Är det viktigt att kundtjänst går att nå via både telefon, chat och Facebook? Är det viktigt att de kan nås dygnet runt eller på kvällar och helger? För en del är tillgänglighet och bemötande helt avgörande i val av elbolag. Många väljer även att kontakta sitt elbolag online via chatfunktion eller kontaktformulär på hemsidan. För andra är det inte alls viktigt då de ytterst sällan har kontakt med sitt bolag.

Jämföra elbolag online utifrån pris!

Vad är viktigast att jämföra när olika elbolag online ställs mot varandra? Det flesta skulle nog svara att det är priset. Men det är även den punkt som är svårast att jämföra online. Detta utifrån att bolagen har olika upplägg på avtalen. Ofta presenteras exempelpriser på de olika avtalen – utifrån fast åtgång av el. Exempelvis kan avtal vara uppbyggda på följande sätt:

 • Löpande rörligt elpris
  I detta fall kan elpriset ändras löpande under avtalsperioden. Ger ofta lägre, men osäkrare prisnivå.
 • Fast pris
  Med fast pris menas att samma summa betalas per kilowattimme oavsett vad som händer på elmarknaden. En del elbolag erbjuder fast pris i upp till 10 år.

Så kan en influencer stärka ditt varumärke

Det är ingen hemlighet att så kallade influerare får en allt större makt tack vare dagens sociala medieplattformar. Ett företags varumärke kan stärkas genom att samarbeta med bloggare och andra inflytelserika personer med en viktig målgrupp. Men många företag blundar för den stora makt som en influencer faktiskt besitter. Genom att samarbeta med rätt sådan kan ditt företag öka sin försäljning och varumärkeskännedom. Detta på ett sätt som traditionella marknadsföringskanaler inte kan mäta sig med.

Därför bör ditt företag samarbeta med en influencer

Det finns många goda skäl för företag att samarbeta med en influencer. Dessa är några av fördelarna:

 • Influencers har stenkoll på sin målgrupp. Få personer med ett starkt varumärke har lika bra koll på sin målgrupp som en influencer. Detta beror på att dessa människor ofta har spenderat åratal på att samla ihop ett engagerat och hängivet följe av likasinnade personer. Därför är dessa influerare en guldgruva av möjligheter för de företag som har varumärken som är relevanta för dem.
 • De är kända för att vara autentiska. Ser man på saken från en utomståendes perspektiv framstår influerare ofta som vem som helst. Men faktum är att deras åsikter är väldigt viktiga för många människor. Än viktigare är att dessa åsikter inte är köpta utan extremt autentiska. Därför har en influencer ofta en större trovärdighet än ett företag som pushar för en viss produkt eller tjänst. Så om du säljer produkter eller tjänster och har konsumenter som din målgrupp kan du tjäna mycket på ett samarbete.
 • De tar fram bra och kraftfullt innehåll. En annan aspekt där influerare utmärker sig gentemot andra varumärken är skapandet av innehåll. De har förmågan att kommunicera på ett ärligt sätt med sin målgrupp och ge målgruppen sitt unika perspektiv på saker och ting. Detta gäller även för de produkter som ett varumärke marknadsför. Därför bryr sig målgruppen om vad den inflytelserika personen säger om produkten och varumärket ifråga.
 • Ett samarbete med en influencer är ofta kostnadseffektivt. Ytterligare en fördel med att samarbeta med influerare har med kostnaden att göra. Jämfört med traditionell marknadsföring är det ofta rena fyndet!