Att foliera sin bil

Att foliera sin bil har blivit vanligare och vanligare de senaste fyra till fem åren, även bland privatpersoner. En del väljer att foliera sin bil för att skydda originallacken på sin bil och skydda mot stenskott och liknande. Andra väljer att foliera sin bil av estetiska skäl och för att byta färg på bilen. Foliering till bil används också för att dekorera samt för att skydda bilens interiör, eller sätta in tonade rutor för att skydda mot solljus. Foliering har länge varit vanligt bland företag, eftersom att det är ett enkelt sätt att både skydda tjänstebilarnas lack samt att profilera sitt företagsnamn. Om man planerar att sälja sin bil i framtiden så kan det vara en bra idé att foliera bilen för att garantera att lacken bibehålls. Det är dock viktigt att ta bort folieringen innan man försöker sälja bilen vidare, eftersom att köparen annars kan tro att det finns skador undertill som folieringen döljer.

Hur går foliering av en bil till?

Att foliera en bil innebär att bilen kläs in i vinyl – en tunn pvc plastfilm. Det går också att delfoliera en bil och bara klä in vissa av bilens detaljer med vinyl domstol exempel handtag, backspeglar och lister. Duktiga och utbildade foliemontörer kan hjälpa dig att välja rätt material och styling för din foliering så att du blir nöjd med slutresultatet.

Priset för att foliera en bil beror på bilens storlek, men priserna brukar variera mellan 15000 kronor och 23000 kronor. Priset varierar också beroende på material. Matt foliering är ofta något billigare, medan mönster och glansig foliering kostar mer. Beroende på bilmodell så tar det omkring två till tre arbetsdagar att helfoliera en bil. Att enbart applicera ett transparent stenskottsskydd tar mellan fyra och sex timmar. Folieringen håller sedan i cirka tre år, men skiljer sig åt beroende på hur väl man vårdar bilen. Bilen kan tvättas som vanligt efter folieringen, men man bör undvika borsttvättar med gamla och dåliga borstar eftersom att dessa riskerar att repa folieringen. Högtryckstvättar går bra att användas på en folierad bil så länge man håller ett avstånd på minst 50 centimeter. Om man valt en matt foliering så ska man helst undvika att vaxa eller polera bilen efteråt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *