Ta ett banklån – det behöver du veta

Möjligheten att låna pengar idag finns för alla. Nästan hela svenska befolkningen som äger ett hus har tagit ett lån. Dock är det viktigt att följa kontraktet man har skrivit på med långivare. Hur mycket man har i amortering och ränta kan vara väldigt olika. Det beror helt på hur mycket lån du tagit, vilka villkor du förhandlat och på hur lång tid du har tagit lånet på. Det kan vara svårare att låna privat om du är student, låg inkomsttagare eller har en tidigare anmärkning. Dock är det inte omöjligt utan det finns möjligheter.

Låna privat

Om du är en person som har en säker inkomst och har varit noggrann med dina betalningar är det lätt att få ett lån. Hur stort lånet är beror dock på din inkomst. Har du en lägre inkomst och inte något sparkapital kan det vara svårt att få ett större bolån. Du kan dock ta ett privatlån eller blancolån. Dessa lån kan ha olika räntor (rörliga eller fasta). Du har också möjlighet att ta snabba lån via sms.

Låna pengar som student

Visst kan en student få låna pengar. Men få har haft möjlighet att spara ihop tillräckligt med kapital. För att ha kontantinsats för att köpa en bil eller bostad. Detta är såklart av naturliga skäl. Studielån och bidrag täcker för det mesta enbart det nödvändiga kostnaderna. För att få ett bolån som är ett stort lån krävs fast inkomst. Dock beror allt på vilket lån du som student vill ta. Långivare kommer se till hur noggrann person du är med spade pengar. För att ta ett större lån av en bank är möjligheten ofta bäst om du har en borgen person. Det finns snabbare lån att få om du behöver lånet omgående. Dessa lån kan även du som student få.

Om du har en anmärkning

De flesta bankerna ger inte lån till personer som har en anmärkning eller om du har en låg inkomst. Men det finns andra långivare som ge dig möjlighet. Det kommer dock vara lika viktigt att betala tillbaka lånet även om långivare inte är en bank. Men de kan vara mer flexibla. Vissa långivare gör en helhetsbedömning av din situation och räknar på dina totala månadskostnader. För att hitta en flexibel lösning. Du som har anmärkningar har också möjlighet att ta andra snabblån också så som sms lån.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *