Stockholms Elbolag pressar de höga elpriserna

Stockholms Elbolag är en aktör som går mot strömmen och försöker motverka skenande priser på el i Sverige. För som du säkert vet uppmättes elpriset i augusti till en rekordnivå – priset var faktiskt dubbelt så högt som under motsvarande månad under det föregående året (2020). Dessutom varnar många experter nu för att elpriserna kan komma att skena ytterligare under senhösten och vintern. Detta är förstås dåliga nyheter för dig som konsument. För ett högre elpris riskerar att skapa en tuff ekonomisk situation för många elkonsumenter.

En anledning till att elpriserna nyligen har höjts så mycket är att underhållsarbete har utförts i såväl kärnkraftsreaktorer som i stamnätet. Detta gjorde nämligen att såväl tillgängligheten på el som överföringen av densamma begränsades. Men att priserna nu fortsätter öka beror på helt andra anledningar. Experter i branschen hävdar att ökningen nu beror på att priserna har ökat på de mindre miljövänliga alternativen gas- och kolkraft. Detta till följd av ökade priser på utsläppsrätter som ett resultat av EU:s uppskruvade klimatambitioner.

Så motarbetar Stockholms Elbolag de ökande elpriserna

Såväl utländska som statliga och kommunala elbolag tycks ständigt driva upp priserna på el i Sverige. Stockholms Elbolag står dock på konsumenternas sida och arbetar på daglig basis med att pressa tillbaka elpriserna. Detta genom att tillhandahålla lägre fasta priser på el via internet.

Anledningen till att en enskild aktör kan arbeta på detta sätt är just att de är fristående. De äger inte infrastruktur på det som som många av de större elbolagen gör. Dessutom har de ingen energiproduktion vilket ofta är kostsamt att ha. Till råga på allt arbetar de på ett snabbfotat sätt och utmanar de andra elbolagen med sina låga priser. Dessa är anledningarna till att de kan gå mot strömmen och erbjuda rimliga priser på el till dig som konsument.

På sin webbplats marknadsför de tre olika tjänster:

  • Premium fastpris. Ett alternativ med lågt fast påslag som passar både företag och privatpersoner.
  • Premium garanti. Ett elavtal som är skräddarsytt för villaägare och företag.
  • Premium försäkring. Ett alternativ med fastpris och pristak som riktar sig till företagare.

Besök Stockholms Elbolags hemsida för att läsa mer om de olika alternativen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *