Så används anslagstavlor i dagens digitala era

Idag använder många digitala verktyg av olika slag. Det kan till exempel röra sig om kalendrar, ordbehandlare och liknande. Men ett av de analoga redskap som aldrig tycks gå ur tiden är anslagstavlan. Men hur används egentligen anslagstavlor i vår digitala tidsålder?

Folk har såklart anslagstavlor i sina hem av olika skäl. Vissa sådana används för att sätta upp familjefoton eller foton av andra slag. Andra tavlor är istället en plats för familjemedlemmar att lämna lappar till andra medlemmar i hushållet. Det finns många möjliga användningsområden och i detta blogginlägg kikar vi närmare på några av dessa!

Anslagstavlor kan även användas så här

Personliga anslagstavlor finns ofta i hemmet och används där för att påminna familjemedlemmar om viktiga händelser eller förpliktelser. De kan också användas som en plats där varje medlem av hushållet kan lämna lappar till andra medlemmar för att de ska hjälpa till att utföra uppgifter i hemmet, t.ex. diska, tvätta eller laga mat. Detta är ett av de vanligaste användningsområdena men du kan även använda din tavla så här:

  • Sätt upp föremål som du vill minnas eller har användning för. Några exempel på sådana föremål är: foton, biljetter, vykort, gratulationskort och olika slags platta minnesföremål. Du kan även kika i tidningar och klippa ut sådant som du gillar.
  • Dekorera tavlan med föremål som inte är platta. Anslagstavlor kan med fördel dekoreras med föremål av helt andra slag än de som vi just har nämnt. Du kan till exempel sätta upp saker som nyckelringar, halsband, armband, hängsmycken och pins.
  • Skapa ett kollage med bilder och dylikt. En anslagstavla kan även användas för att skapa ett kollage. Placera foton och andra bilder i ett rutnät eller låt dem delvis överlappa varandra.
  • Sätt upp sådant som betyder mycket för dig. Medaljer och priser är några exempel på föremål som kan vara betydelsefulla och minnesvärda. Dessa kan du sätta upp på din tavla för att synliggöra dem. Detsamma gäller även med teckningar eller målningar och liknande föremål.

Anslagstavlor som är synligt placerade i rum med besökare bör inte vara privata. Så tänk på att bara sätta upp sådant som du inte har något emot att visa för andra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *