MIPS cykelhjälm

Bland de många cykelhjälmar som står till buds när man vill öka säkerheten, har viss produktutveckling förändrat den trygghet som erbjuds. MIPS är en Svensk uppfinning som på många sätt tagit cykelhjälmar till en helt ny nivå! I korta drag handlar det om att öka skyddet vad gäller rotationsvåld. Hjälmen kan rotera i förhållande till huvudet vilket i hög grad förbättrar det totala skyddet. Båda cykelhjälmar för barn och vuxna har kompletterats med MIPS under senare år. För komfort och bättre passform finns även en rad material som anpassar sig efter den som bär hjälmen.

Bra ventilation

Det finns en rad frågor som kan vara tunga i jämförelse mellan olika hjälmar samt andra tillbehör. I och med att hjälmen isolerar bra, kan värme och svettningar vara någonting man tar hänsyn till. Flera av de cykelhjälmar som nu finns i handeln har bra ventilation. Genom att placera ut dessa ventiler på ett korrekt sätt, kan man minimera temperaturen utan att tumma på säkerhet. När man skall färdas längre sträckor kan detta vara någonting som påverkar hur man upplever turen. Några av de nyare alternativen som finns tillgängliga på marknaden har andra funktioner som bidrar till en behaglig upplevelse.

Barn och vuxna

Det är viktigt att bära cykelhjälm oavsett ålder. Barnhjälmar har ofta rejäla skydd och kan ha förstärkt skydd på utsatta delar. Inte minst gäller detta för bakhuvudet där cykelhjälmar för vuxna ofta är mindre skyddade. När en olycka sker finns det mycket man kan känna sig tveksam för. Inte minst handlar det om valet av skydd. Att vara utan cykelhjälm på ett fordon som kan gå snabbare än en moped, känns huvudlöst och är någonting man bör undvika. När man cyklar tillsammans med barn finns också tanken på att vara ett föredöme. Genom att använda sig av cykelhjälm skyddar man sig själv och inspirerar andra att också ta hand om huvudet.

Via denna sida kan man hitta allt om cykelhjälmar samt få tips om hur man kan resonera kring valet av dessa. I kombination med en bra cykel kan man säkert färdas utan att ta risker. Om du passar på att köpa din nya cykel under cykelrean får du pengar över till att investera en riktigt bra hjälm som gör att du färdas säkert på vägen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *