Ordnad ekonomi

Att pensionspengen äventyras för varje år som går är någonting de flesta verkar ense om. Allt fler sparar privat och placering av PPM är en het potatis. Vad skall man välja och hur skall man få bästa tänkbara avkastning på sin premiepension. Denna fråga ställs från alla branscher! Flertalet fondförvaltare slåss om att vinna kunder och för konsumenten är förvirringen naturlig. Advisor PPM är en av de som aktivt förvaltar pensionsfonder. Deras ”Advisor världen” har fått stor uppmärksamhet med en stadig avkastning. Här finns mer att läsa om Advisor fondförvaltning.

Budgettips

Hur viktigt är det egentligen att du som konsument har en konkret budget? Att ha en fungerande ekonomi är A och O för att du som konsument ska få ut så mycket som möjligt av din konsumtion. Genom att ha full kontroll över dina pengar gör du därför försäljare och återförsäljare en tjänst genom att göra dig tillgänglig för att öka välfärden i Sverige. Välfärden bygger på att varor och tjänster byts mot pengar. Av dessa pengar går sedan en viss procent till skatt, och det är den skatten som gör att vi kan ha det samhälle som vi lever i just nu. Det är tack vare den rådande välfärden som vi kan gå till vårdcentralen och betala några hundralappar.

Hur ser din ekonomi ut? Du som konsument behöver ha en fungerande ekonomi, inte minst för att din vardag ska gå ihop, utan för att du ska kunna få det du behöver. Om du har god koll på pengarna och en tydlig budget kommer ditt liv att bli enklare. Du behöver inte ta några onödiga risker, och du vet exakt vilka vägar du behöver ta för att allting ska gå ihop på bästa sätt.

Konumentverket har samlad information på sin hemsida för att du ska få alla möjligheter att skapa en budget som håller för sin vardag och din konsumtion. Det spelar ingen roll hur mycket eller lite du tjänar, genom att ha en fungerande budget kommer du att leva mer effektivt för både dig själv och din omgivning. Därför uppmanas du att alltid ha kontroll.

Motsatsen till detta är impulsköp, men om du har planerat när du ska impulsköpa, och samtidigt har lagt undan pengar för just detta ändamål, då har du ett koncept som du inte kommer att förlora någonting på. Det här är en form av kontrollerat kaos. Fortsätt med detta koncept för att få ett enklare liv med mindre huvudbry.

Ekonomisk huvudbry är något som alltför många lider utav. Se till att du har kontroll genom att göra en tydlig budget!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *