När används 3d animering?

När används 3d animering?

För privatpersoner förknippas 3d animering främst med ”tecknade filmer”. Men för företagare kan denna animering användas till en rad funktionella fördelar. Det är fortfarande en film som är animerad i 3d men i helt andra syften.

3d animering när 2d bild inte räcker

Beroende på vilken instruktion som ska förmedlas kan text, 2d eller 3d vara bäst. Är det ett recept uppskattas en tydligt strukturerad text, är det hur en möbel ska sättas ihop kanske en 2d eller 3d-ritning används. Men är det mer komplext kan 3d animering passa betydligt bättre. Ett exempel är hur personer ska agera vid brand eller hur en viss tjänst fungerar. Det är mer komplext och en film visar det tydligare.

Animering när vanlig film har för många detaljer

En fördel med animerade filmer är att det enkelt går att ”skala bort” alla oväsentliga detaljer. Ska filmen handla om hur en person ska springa ut ur ett hus är det just detta som kommer stå i fokus. I jämförelse mot att göra en klassisk film så lägger man stor vikt vid viktiga detaljer och tar bort de mer oväsentliga detaljerna.

Ett exempel är när en digital tjänst ska presenteras. Hur beställer du varor från E-butiken eller lägger upp en annons på Blocket? Med 3d animering skapas en film där fokus helt och hållet ligger på den tjänsten och där alla smådetaljer bredvid tas bort.

När overkligt ska bli verkligt

Vill ni att stadens maskot ska prata eller att kossorna från de lokala bönderna ska flyga? Det går att genomföra med modern trickfilmning men det kommer ändå att upplevas ”onormalt”. Med 3d animering skapas istället figurerna i animerade karaktärer och kan agera nästan hur som helst. Det är accepterat att vad som helst kan hända i en animerad film.

Exempel när animerade filmer används

  • Reklam

Få fram budskapet på ett tydligt sätt. Utan andra störande moment.

  • Instruktioner

En 3d animering är troligtvis det bästa sättet att visa hur tjänster ska bokas och genomföras online.

  • Upplev bostadsområde

Med animering kan hela bostadsområden skapas. De som funderar på att flytta dig kan därmed få en tydligare bild över vad som väntar. Detta genom att röra sig fritt på området mellan husen, i parken och till soprummet.

Hur kan ditt företag använda 3d animering? Fråga företag som erbjuder tjänsten för att få en bredare bild av hur animering används inom olika områden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *