Fakta om företagslarm

Fakta om företagslarm

Alla företag bör ha ett företagslarm. Det minskar radikalt risken för att ni ska drabbas av inbrott eller överfall i era lokaler. Ibland kan man bli lite förvirrad av alla olika alternativ som finns. Här ska vi försöka klargöra de viktigaste aspekterna om företagslarm. Du ska alltid vara påläst när du ska skaffa ett larm. Surfa runt på internet och läs all information du kan hitta om olika företagslarm och kontakta alltid några olika bevakningsföretag för att få deras rekommendationer. De kommer vanligtvis ut till ert företag för att få sig en uppfattning om hur lokalerna ser ut för att bättre kunna vägleda er i larmdjungeln.

Välj en certifierad firma

Tänk på att alltid anlita en certifierad larmfirma och ett välrenommerat bevakningsföretag för ditt företagslarm. Det kommer att kosta företaget en del för att ha en bra övervakning men det är alltid bra investerade pengar. Välj inte larmlösningar från mindre och billigare aktörer, du riskerar att råka ut för oseriöst företag som inte kan leva upp till sina åtaganden. I vilket fall som helst ska du alltid kolla upp om larmfirman finns registrerad i Sverige och om de betalar moms, gör de inte det bör du bli misstänksam.

Företagslarm utomhus

Det finns många olika sätt att skydda ett företag på, både mekaniskt och elektroniskt. Ett bra mekaniskt skydd är ett stängsel om du behöver ett utomhusskydd. Det finns både elstängsel och vanliga stängsel. Det kan kombineras med utomhuskameror och strålkastare. Man kan rikta kameror mot lokalerna och ha rörelsedetektorer och vibrationsdetektorer kopplade till företagslarmet. Kamerorna bör vara utrustade med mörkerseende eftersom de flesta inbrott och överfall sker på dygnets mörka timmar. Sätt alltid upp larmskyltar och dekaler utanför dina företagslokaler för att avskräcka så gott det går.

Företagslarm inomhus

Inomhus finns alltid rörelsedetektorer som aktiveras vid rörelse. Värdeskåp och kassaskåp kan vara nödvändiga om ni har mycket viktiga dokument eller andra värdefulla föremål. Många företagare har också så kallade ”punktskydd” som är ett yttre skydd som förstärker känsliga punkter i byggnaden som till exempel fönster, dörrar och balkongdörrar. När företagslarmet är färdiginstallerat och fungerar ska du alltid be om ett anläggarintyg som visar exakt vad som har blivit monterat och installerat. Det kan vara klokt att ha ett överfallslarm också, särskilt om du ibland jobbar ensam på kontoret. Med ett överfallslarm så räcker det med att den drabbade trycker på en knapp för att en väktare ska rycka ut och se vad som är i görningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *