Äventyrsresor – för dig som vill uppleva äventyret

Vi är många som har tröttnat på den där vanliga charterresan och längtar efter det stora äventyret. Idag finns en mängd aktörer som erbjuder äventyrsresor av olika slag och oavsett om du söker en resa hemma i Sverige eller på andra sidan jorden så kommer du med allra största sannolikhet att hitta en äventyrsresa som passar dig.

Är du trött på den vanliga charterresan och längtar efter något mer äventyrligt? Den där jättepoolen och bamseklubben känns kanske inte längre så spännande? Du vill kanske ha nya upplevelser och längtar efter något som överraskar dig. På en äventyrsresa så handlar det just om detta, att uppleva äventyret. Och vad är väl själva ursprungsplatsen för det stora äventyret om inte naturen.

I Sverige har vi fantastiska miljöer som skogar och fjäll eller varför inte någon av våra fantastiska skärgårdar. Vi har även ett gäng vackra vandringsleder att erbjuda. Eller varför inte göra en resa till vackra Lofoten, det är ett klassiskt resmål för den stora äventyrsresan. Men vissa av oss dras till mer avlägsna platser där äventyret känns ännu mer närvarande. Vi är nog många som förknippar äventyrsresor med att bestiga berg. I Nepal finns Mount Everest som erbjuder klassisk mark för äventyrsresan. Men det finns även andra berg att bestiga, Kilimanjaro i Tanzania, eller varför inte göra en äventyrsresa i Sydafrika där äventyret väntar runt varje hörn.

Det stora äventyret

I och med att äventyrsresor blivit allt mer populära har även utbudet av resmål växt. Idag kan du hitta resor där du kan träffa gorillor i djungeln, du kan se ”the big five” på Afrikas savanner eller resa med en flodbåt på Amazonasfloden. Ge dig ut i Kroatiens vackra skärgård, eller upplev magin i att vakna i en hängmatta i Borneos regnskog. Du kan vandra längs klassiska leder i Spanien eller uppleva unik natur i någon av Europas många nationalparker. I naturen väntar det stora äventyret på just dig. Med de många aktörer som finns på marknaden idag så är jag säker på att du kommer att hitta en äventyrsresa som passar just dig, oavsett om du vill uppleva magin från en soluppgång i en kajak i Stockholmsskärgård, eller hur det känns att ta det där sista steget för att nå toppen på Kilimanjaro.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *